loader image

Ochelarii originali

Pentru a putea deosebi ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți ți-am pus la dispoziție cîteva indicații:

 

1. Compară ochelarii pe care îi doresti cu pozele ochelarilor de pe site-urile oficiale ale designerilor – orice detaliu trebuie să fie identic. Fii atent la finisaje, sa nu existe bavuri, ciupituri, rame sau lentile ușor deformate, sînt șanse mari ca astfel de ochelari să fie contrafăcuți.

2. Examineaza cu atentie logo-ul designer-ului. Orice pereche de ochelari originală are logo-ul firmei inscripționat inclusiv pe ramele laterale, vezi dacă logo-ul este bine definit, fără imperfecțiuni.

3. Prețul ochelarilor de soare este un al criteriu care poate face diferența între ochelarii originali și cei contrafăcuți. Nu te bucura cînd găsești chilipiruri „de firmă”, pentru că ai toate șansele să te alegi cu ochelari de soare contrafăcuți.

4. Ochelarii produsi de firme renumite  nu se vînd oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sunt ambalați corespunzător.

5. Majoritatea ochelarilor de soare au inscripționate pe lentile sau ramă marca „CE”. Această inscripție ar trebui să fie un semn că au fost testați și că îndeplinesc condițiile UE în ceea ce privește capacitatea lentilelor de filtrare a radiațiilor UV.

6. Pe eticheta ochelarilor de soare trebuie să se regaseasca și procentul în care protejează de radiațiile UVA și UVB. Ochelarii de proastă calitate sau contrafăcuți nu doar că nu protejează de soare, dar sînt chiar periculoși pentru vedere, pentru că pot avea dioptrii care dau oboseală oculară, lăcrimare, usturimi, dureri de cap și vedere încețoșată.

 

Afla mai multe detalii si beneficiaza de reduceri in cadrul clinicii Bine din str. Maria Rosetti.

Scroll to Top