loader image

Lentilele de contact, recomandarea specialiștilor de la Clinica Bine

Dacă nu te obişnuieşti deloc cu ideea de a purta ochelari de vedere clasici, cu rame şi lentile adaptate fizionomiei şi problemelor oculare ai o variantă mult mai simplă şi mai eficientă pentru a corecta rapid problemele de vedere: lentilele de contact. Lentilele de contact sunt realizate în general din material plastic, silicon, care e bine tolerat, diametrul lor e foarte mic, se aplică pe cornee şi funcţionează exact ca o lentilă normală.

Ele pot fi dure, cu asigurarea unei acuităţi vizuale bune, mai stabile, moi, din silicon, mai uşor de purtat, cu permeabilitate mare la oxigen, asigurând un confort sporit, grad de hidratare mai mare.

Lentilele de contact au rol optic, corectând miopia, hipermetropia, astigmatismul, estetic, schimba culoare irisului, maschează cicatrici, rol terapeutic, netezesc defecte de forma ale corneei, vindecă în timp defecte epiteliale persistente.

Consult oftalmologic înainte de alegerea lentilelor de contact

Înainte de a lua decizia purtării unor lentile de contact moderne este recomandat un consult oftalmologic, care poate fi efectuat şi la clinica Optissima. Specialiştii de la Optissima vor oferi un diagnostic pentru problemele existente în urma investigaţiilor complete, vor recomanda lentile de contact, dacă pacientul le va putea purta fără probleme. Se vor stabili şi controalele periodice şi periodicitatea lor.

Echipa de profesionişti de la Clinica Bine va stabili rapid diametrul, raza, tipul lentilelor de contact, va recomanda pacienţilor reguli de igiena şi de întreţinere a lentilelor şi va oferi sfaturi avizate în privinţa siguranţei zonei ochiului în timpul purtării lentilelor.

Recomandarea specialiștilor de la Clinica Bine în cazul lentilelor de contact este simplă: doar după ce se va efectua un consult oftalmologic iniţial cu măsurarea acuităţii vizuale, cu refractometrie, evaluarea fluxului lacrimal, alte investigaţii amănunţite, se vor proba lentilele şi se va stabili şi tipul lor.

Nu se recomandă lentile de contact dacă există afecţiuni inflamatorii, alergii, infecţioase, glaucom, tulburări de secreţie lacrimală.

Principalele avantaje ale lentitelor de contact

Avantajele lentilelor de contact sunt numeroase. Pe lângă confort estetic, lentilele de contact asigură aceeaşi claritate vizuală ca o lentilă obişnuită, nu mai e nevoie de rame şi de ochelari normali de vedere, cu lentile mai groase.

Limitarea câmpului vizual nu mai există, nu se aburesc lentilele de contact aşa cum se întâmplă la lentilele obişnuite, greutatea lor e infimă faţă de cea a ramelor obişnuite, nu ai nevoie de ajustări făcute permanent ca la rame. Se pot purta şi ochelari de soare cu lentilele de contact, nu există restricţii la sporturile practicate, vederea periferică e îmbunătăţită simţitor odată ce avem lentile de contact alese corect.

În plus, lentilele de contact sunt potrivite pentru orice condiţii meteo, curăţarea lor se face automat cu ajutorul lacrimilor secretate de ochi în mod natural.

La clinica Optissima se vor prescrie şi adapta lentile de contact pentru confort maxim, pacienţii vor putea realiza o consultaţie oftalmologică completă şi investigaţii complexe pentru determinarea problemelor oculare existente. Optissima oferă lentile de contact moi şi dure, specialiştii oftalmologi au experienţă vastă în prescrierea lentilelor, inclusiv a celor special create pentru reducerea progresiei miopiei la copii.

Prescripţiile de lentile sunt urmate de sesiuni de antrenament cu lentilele de contact, pacienţii învaţa pas cu pas cum se întreţin şi se manevrează corect şi în siguranţă lentilele de contact. Întreţinerea lentilelor va fi mai simplă cu soluţiile de întreţinere şi cu lacrimile artificiale de la clinica Optissima.

Scroll to Top