loader image

Terapie fotodinamica (PDT)

În lumea dermatologiei moderne, Terapia Fotodinamică (PDT) este o adevărată inovație, iar Dr. Dermatolog Cristina Cotruță a adoptat aceasta tehnica revoluționara in cadrul Clinicii Bine, pentru a trata eficient și minim invaziv o multitudine de afecțiuni dermatologice. 

Ce este Terapia Fotodinamică (PDT)?

În esență, Terapia Fotodinamică implică trei componente cheie: un agent fotosensibilizant, lumină și oxigen. 

Iată cum funcționează: 

1. Agentul fotosensibilizant este aplicat local, fiind conceput să se acumuleze selectiv în celulele țintă ce urmează a fi tratate, cum ar fi spre exemplu celulele canceroase sau precanceroase ale pielii. 

2. Activarea luminii: După o perioadă de așteptare suficientă pentru a permite fotosensibilizatorului să fie absorbit, o anumită lungime de undă a luminii este direcționată către zona tratată. 

3. Reacție celulară: Când agentul fotosensibilizant absoarbe lumina, acesta suferă o reacție chimică, generând specii reactive de oxigen. Aceste molecule extrem de reactive distrug celulele vizate, tratând eficient afecțiunea.

Care sunt aplicațiile PDT in dermatologie? 

Terapia fotodinamică în dermatologie a câștigat recunoaștere pentru versatilitatea și eficacitatea sa în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii: 

 • Keratoze actinice (AK): PDT este deosebit de benefica in tratarea AK, care sunt leziuni precanceroase ale pielii cauzate de expunerea pe termen lung la soare. PDT vizează și elimină în mod eficient aceste leziuni, reducând riscul ca acestea să devină cancer de piele.

 • Carcinomul bazocelular (BCC): Pentru anumite BCC superficiale, PDT poate fi o alternativă mai puțin invazivă la intervenția chirurgicală. Oferă un rezultat cosmetic excelent, cu cicatrici minime și conservarea țesuturilor. 

 • Acnee: PDT este o terapie promițătoare pentru cazurile de acnee moderată până la severă, mai ales atunci când alte tratamente s-au dovedit ineficiente. Acționează prin micșorarea glandelor sebacee, reducerea producției de ulei și uciderea bacteriilor care cauzează acnee. 

 • Rozacee: PDT ajuta la o reducere a roșeții, a vaselor de sânge vizibile și la îmbunătățirea generală a simptomelor rozaceei. Pot fi necesare mai multe sesiuni pentru rezultate optime.

 • Psoriazis localizat: În unele cazuri, PDT poate fi utilizat pentru a gestiona simptomele psoriazisului. Ajută la normalizarea ritmului de creștere al celulelor pielii și reduce inflamația. 

 • Dermatologie estetică: PDT este utilizat și în scopuri estetice, abordând probleme precum pielea fotoimbatranită, ridurile fine și pigmentarea neuniformă. Poate întineri și îmbunătăți major textura și aspectul pielii.

 • Tricologie: PDT poate reduce procesul inflamator ce stă la baza multiplelor cauze de cădere a parului și poate totodată stimula foliculii de păr în scopul îmbunătățirii ritmului de creștere a părului. 

Terapia Fotodinamică: o opțiune inovativă în tratamentul afecțiunilor dermatologice la Clinica Bine!

Este important de reținut că PDT poate să nu fie potrivit pentru toți pacienții sau pentru toate tipurile de afecțiuni ale pielii. De asemenea, potențialele reacții adverse pot include înroșirea temporară a pielii și sensibilitate crescută la lumină, care se rezolvă de obicei în câteva zile. Medicii dermatologi din cadrul Clinicii Bine vor evalua cu atenție afecțiunile si nevoile specifice fiecărui pacient în parte pentru a stabili cea mai bună opțiune de tratament.

Dr. Cristina Cotruță, împreună cu colaboratorii săi, Dr. Cristina Beiu, Dr. Mihaela Ionita, Dr. Irina Birleanu, Asis. Med. Carmen Totan, Asis. Med. Lacramioara Boteanu, au adoptat cu entuziasm terapia fotodinamică ca o opțiune valoroasă pentru pacienții Clinicii Bine. Introducerea acestei tehnici avansate oferă pacienților acces la noi tratamente dermatologice inovative, ca parte a angajamentului nostru continuu de a oferi tratamente avansate și eficiente pentru o multitudine de afecțiuni dermatologice. 

 • Keratoza actinica si cancerizarea campului (field cancerization). 100 euro / sedinta+pretul substantei.

  Terapie fotodinamica. Sunt necesare 1-3 sedinte

 • Acnee vulgara 50 E/sedinta+/-pretul substantei.

  Terapie fotodinamica. Sunt necesare minim 3 sedinte.

 • Acnee vulgara 300 euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 10 sedinte

 • Psoriazis localizat 30 euro / sedinta

  Terapie fotodinamica.

 • Hiperpigmentare 40 euro / sedinta

  Terapie fotodinamica.

 • Antiaging 70 Euro+pret substanta

  Terapie fotodinamica.

 • Antiaging 300 Euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 8 sedinte

 • Piele cu impuritati (Secretie scazuta de sebum, secretie crescuta de sebum, pori dilatati) 300 Euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 8 sedinte

 • Caderea parului 230 euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 6-8 sedinte/luna

 • Caderea parului 900 euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 36 sedinte/6 luni

 • Reglarea secretiei de sebum – pregatirea scalpului inainte de implant. 180 euro

  Terapie fotodinamica. Pachet de 6 sedinte

 • PDT+PRP scalp 90 euro / sedinta

  Terapie fotodinamica.

Alege varianta online si contacteaza-ne, completand campurile de mai jos. Un reprezentant al sectiei de dermatologie al Clinicii Bine te va contacta in maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.

Scroll to Top