loader image

Dermatologie Oncologica

Tumorile cutanate pot fi benigne, maligne si precanceroase. Prin examen clinic si utilizarea dermatoscopiei  avem posibilitatea de a detecta leziuni suspecte in stadii precocesau de amonitoriza evolutia nevilor(alunite) gasind solutii eficace si mai putin agresive.

Putem opta in functie de caracteristicile tumorii de o gama larga de solutii terapeutice. De la excizie tangentiala(shave-excizie) ce presupune o vindecare rapida la excizia clasica a tumorilor benigne sau maligne pana la chirurgia Mohs standardul de aur pentru carcinoamele bazo si spinocelulare.

Chirurgia Mohs reprezinta o tehnica specifica si complexa pentru tratamnetul cancerelor de piele dificile sau recidivante. Aceasta procedura este diferita de celelalte proceduri chirurgicale intrucat aceeasi  persoana are rol de chirurg si examinator al preparatelor extemporanee si 100% din marginile chirurgicale sunt examinate microscopic. Astfel conform literaturii de specialitate, rata de vindecare este mai mare si tesutul sanatos din vecinatatea tumorii nu este irosit in exces fiind minim invaziva.

Toate interventiile chirurgicale se efectueaza sub anestezie locala fara riscuri si complicatii majore pacientul avand confortul de a reveni acasa in aceeasi zi.

Pacientii nostri primesc instructiuni pre si post operatorii precum si sfaturi utile pentru preventia cancerului cutanat.

Scroll to Top