loader image

Combaterea Progresiei Miopiei: Metode Inovatoare la Clinica Bine

La Clinica Bine, suntem hotărâți să combatem progresia miopiei cu toate armele disponibile în domeniul oftalmologic. Conștienți de importanța unei vederi clare pentru calitatea vieții fiecărui pacient, ne concentrăm pe metode moderne de corecție care să ofere rezultate eficiente și durabile.

Una dintre metodele noastre de top este ortokeratologia, o tehnologie inovatoare care ne permite să corectăm miopia și astigmatismul în timpul nopții, obținând astfel o vedere clară pe toată durata zilei, fără a mai fi nevoie de purtarea ochelarilor sau lentilelor de contact în timpul activităților diurne. Această tehnică funcționează prin utilizarea unor lentile speciale de ortokeratologie, care modifică temporar curbura corneei, astfel încât imaginea să fie focalizată corect pe retină.

Pentru a combina eficiența și inovația în lupta împotriva miopiei, oferim și lentilele MIYOSMART cu tehnologia D.I.M.S (Defocus Incorporate Multiple Segments). Aceste lentile inovatoare au capacitatea de a încetini progresia miopiei cu până la 60%, oferind astfel un instrument valoros în prevenirea agravării afecțiunii în timp. Cu ajutorul tehnologiei D.I.M.S, aceste lentile asigură o corecție precisă și controlată a miopiei, contribuind la menținerea sănătății vizuale a pacienților noștri.

În plus, ne bazăm și pe tratamentul cu diluții de atropină, o opțiune terapeutică eficientă pentru controlul miopiei. Cu o simplă picătură seara, acest tratament contribuie la reducerea progresiei miopiei, oferind un efect benefic pe termen lung asupra sănătății ochilor.

Pentru cei care preferă lentilele de contact, oferim soluții personalizate, precum lentilele moi multifocale, care sunt potrivite pentru purtarea pe parcursul întregii zile. Aceste lentile de contact multifocale permit pacienților să vadă clar în diverse situații, oferindu-le libertatea de a-și desfășura activitățile obișnuite fără disconfortul ochelarilor.

La Clinica Bine, echipa noastră de oftalmologi experimentați și dedicați colaborează cu fiecare pacient pentru a identifica cea mai potrivită metodă de corecție pentru nevoile și stilul lor de viață. Ne concentrăm pe tratamente personalizate, iar rezultatele obținute până acum demonstrează eficiența și impactul pozitiv al metodelor noastre în combaterea progresiei miopiei.

Dacă sunteți preocupat de progresia miopiei sau doriți să aflați mai multe despre opțiunile de corecție disponibile la Clinica Bine, vă invităm să ne contactați pentru o consultație detaliată și un plan de tratament adaptat nevoilor dvs. Vă stăm la dispoziție cu cele mai moderne tehnologii și expertiza noastră pentru a vă asigura o vedere clară și sănătatea oculară pe termen lung.

Sfaturi și Recomandări pentru o  sănătate vizuală optimă

Pe lângă planurile medicale personalizate pentru controlul miopiei, noi suntem aici pentru a vă oferi sfaturi valoroase pentru viața de zi cu zi care pot îmbunătăți sănătatea ochilor și ajuta în gestionarea miopiei. Combinația dintre îngrijirea medicală adecvată și adoptarea unor obiceiuri sănătoase poate contribui semnificativ la prevenirea progresiei miopiei.

Iată câteva recomandări care pot contribui la combaterea progresiei miopiei și menținerea unei viziuni sănătoase:

  1. Odihna și Dormitul Suficient: Dormitul adecvat este esențial pentru sănătatea ochilor. Asigurați-vă că aveți un somn de calitate de cel puțin 8 ore pe noapte.
  2. Ajustarea Posturii la Citit și Scris: În timpul cititului sau scrisului, țineți foaia la o distanță de 30-40 cm și înclinați-o ușor. Acest lucru poate reduce oboseala ochilor și tensiunea excesivă.
  3. Alimente Bogate în Nutrienți: Consumul de alimente bogate în antioxidanți, vitamina A și C, precum și alimente verzi cu conținut ridicat de luteină și zeaxantină poate susține sănătatea ochilor.
  4. Expoziția la Soare: Petrecerea timpului în aer liber și expunerea la lumina naturală a soarelui pot ajuta la menținerea sănătății ochilor. În plus, aceasta vă oferă oportunitatea de a obține vitamina D3, esențială pentru sănătatea generală.
  5. Activitate Fizică Regulată: Adoptarea unui stil de viață activ contribuie la circulația sângelui în ochi și la menținerea unei vederi sănătoase.
  6. Pauze Oculare: Dacă petreceți mult timp în fața ecranelor, luați pauze regulate pentru a vă relaxa ochii. Regula „20-20-20” poate ajuta: luați o pauză la fiecare 20 de minute, priviți la o distanță de 20 de metri timp de 20 de secunde.
  7. Controlul Tensiunii Oculare: Este important să vă monitorizați regulat tensiunea oculară și să urmați instrucțiunile medicului pentru prevenirea complicațiilor.
  8. Vizite Periodice la Medic: Programați vizite regulate la medicul oftalmolog pentru evaluări periodice ale stării de sănătate a ochilor și ajustări ale planului de tratament, dacă este necesar.

Gestionarea miopiei implică nu doar tratament medical, ci și adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri bune pentru sănătatea ochilor. Dacă doriți să împiedicați progresia miopiei și să vă mențineți ochii sănătoși, luarea în considerare a acestor recomandări poate face o diferență semnificativă.

Scroll to Top