Când mergi să cumperi ochelari, întrebarea pe care o pui de obicei este: Care sunt ramele ideale pentru fața mea? Forma feței, stilul și dimensiunea lentilelor, culorile și grosimea ramelor sunt unele dintre lucrurile pe care oricine dorește să cumpere ochelari ar trebui să le ia în considerare În acest articol veți vedea sfaturi pentru a vă alege corect următoarele rame pentru ochelari.
Alegerea ramelor de ochelari după forma feței
Atunci când alegeți ramele, forma feței este unul dintre cele mai importante criterii de luat în considerare. Ce formă are fața? Este rotundă, ovală, pătrată? În funcție de forma feței, acestea sunt ramele de ochelari pe care ar trebui să le alegeți:
Ramele pătrate sau dreptunghiulare sunt de obicei mai late decât o față rotundă. Această calitate vă poate îmbunătăți fața, deoarece vă va face să arătați mai fit, adăugând echilibru caracteristicilor feței. Cu toate acestea, ar trebui să evitați ochelarii rotunzi, mici, deoarece accentuează forma rotundă a feței, astfel încât fața va arăta chiar mai rotundă decât este.
Ar trebui să evitați ramele prea mari și să vă acoperiți astfel mai mult de jumătate din față, iar acest lucru vă provoacă să pierdeți echilibrul natural și simetria feței ovale.
Ar trebui să evitați ramele unghiulare și rectangulare, deoarece acestea accentuează și atrag atenția asupra caracteristicilor unghiulare, făcându-vă fața să pară voluminoasă.
Odată cu introducerea de noi materiale sau noi tehnologii, industria ochelarilor se schimbă rapid. Vedem o mulțime de inovații noi care apar în fiecare zi când vine vorba de ochelari de vedere, așa că este greu pentru oameni să decidă ce rame să cumpere.
Există mulți factori care ar trebui luați în considerare înainte de a lua o decizie:
Care va fi utilizarea principală a ochelarilor tăi? (sport, muncă)
Ce fel de stil de rame vă place?
Vreți să fie stilate sau funcționale? Ori ambele?
Mulți oameni se hotărăsc cu greu ce rame de ochelari să cumpere. Cu atât de multe opțiuni pe piață, sunt prea multe decizii de luat. Totuși, urmând acești pași simpli, poți găsi rama de ochelari perfectă pentru tine.
Tipuri de rame pentru ochelari
Ramele de ochelari sunt disponibile într-o gamă largă de forme, culori și materiale. Ramele pe care le alegi depind de stilul tău și de ce se simte cel mai bine pe fața ta.
Forma cadrului
Rotundă
Ovală
Dreptunghiulară
Pătrată
Tip lentilă
Single Vision (nu poate fi transformat în bifocale)
Bifocal (include lentile progresive)
Culoarea ramelor
Cele mai populare culori ale ramelor de astăzi sunt maro și gri; ambele oferă contrast pentru ecranele digitale pentru persoanele care lucrează la computere toată ziua. Bineînțeles, puteți alege orice nuanță dorită și care este disponibilă în acel moment.
Alegerea ramelor de ochelari poate fi un proces dificil din cauza numărului mare de opțiuni oferite. Sperăm că acest ghid vă va ușura procesul de luare a deciziilor. În final, nu rămâne decât să vă bucurați de noile rame!
Ar putea sa te intereseze si:
La Clinica Bine, suntem hotărâți să combatem progresia miopiei cu toate armele disponibile în domeniul oftalmologic. Conștienți de importanța unei vederi clare pentru calitatea vieții fiecărui pacient, ne concentrăm pe…
Mai mult »
La Clinica Bine, suntem încântați să avem doctorul oftalmolog Sanziana Istrate în echipa noastră, ce ofera consultații oftalmologice atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu o abordare atentă și…
Mai mult »
Curs lentile de contact Impreuna cu Alcon TOTAL Contact Lenses, in data de 17 iunie, se va desfasura un curs de lentile de contact moi sferice, torice si multifocale, fitting…
Mai mult »
OPE® – ENERGIE OPTIMA / IPL OPE® este o tehnologie patentată cu spectru larg de lumină care exclude toate emisiile care nu sunt relevante pentru tratament. Se bazează pe o tehnologie…
Mai mult »
Ne propunem sa va familiarizam cu ce teste faceți în clinică atunci cand e vorba de o anumită patologie iar astazi am rugat-o pe doamna dr Oana Cozmei să vă…
Mai mult »
Clinica Bine este una dintre cele mai prestigioase clinici oftalmologice, cu o gamă largă de aparate moderne și tehnologii avansate pentru diagnosticarea și tratarea problemelor oftalmologice. Acestea includ: Tomograful cu…
Mai mult »
Consultatia oftalmologica este o vizita la medicul oftalmolog care poate include examinarea vederii, masurarea dioptriei, examinarea fondului de ochi, precum si teste pentru a determina daca exista probleme de vedere.…
Mai mult »
Ultima zi de operații și nu neapărat una obișnuită, deoarece am operat două cazuri sociale de tumori: Palpebrale și Cataractă. Mai jos gasiti filmulețul în care se observă câte „furnicuțe”…
Mai mult »
Medicul oftalmolog Sînziana Istrate, cofondator al Clinicii Bine din Bucureşti: „Fără investiţii în aparatură de bună calitate nu mai poţi face medicină de top!” ♦ Am mers pe partea de…
Mai mult »
Temperaturile scăzute și vântul pot afecta bunăstarea ochilor noștri în lunile reci, provocând mâncărime și iritații, senzație de nisip în ochi, arsură, vedere încețoșată, ochi uscați, dar și umflarea și…
Mai mult »