loader image

Chirurgia Mohs – indicatii

Chirurgia Mohs: Eficientă și Precizie în Tratarea Cancerului de Piele

Chirurgia Mohs este o procedură medicală indicată pentru tratarea celor mai frecvente tipuri de cancer de piele, precum carcinomul bazocelular și carcinomul cu celule scuamoase, dar și pentru unele tipuri de melanom și forme rare de cancer de piele.

Această procedură este deosebit de utilă în următoarele situații:

  1. Dimensiuni mari sau agresivitate: Chirurgia Mohs se dovedește eficientă în tratarea cancerelor de piele cu dimensiuni mari sau cu potențial agresiv, asigurând eliminarea completă a celulelor canceroase.

  2. Zone cu puțin țesut sănătos: Atunci când cancerul de piele apare în zone cu puțin țesut sănătos, care trebuie conservat în cel mai înalt grad posibil, cum ar fi pleoapele, nasul, urechile, scalpul, organele genitale, mâinile sau picioarele, chirurgia Mohs devine o opțiune ideală.

  3. Margini dificil de delimitat: Procedura Mohs permite chirurgului să identifice cu precizie limitele cancerului, inclusiv în cazurile în care marginile tumorii sunt dificil de delimitat.

  4. Risc de recurență: Este de preferat în situațiile în care există un risc mare de recurență sau în cazul în care cancerul de piele a recidivat după alte proceduri chirurgicale.

Procedura chirurgicală Mohs oferă două avantaje majore:

  1. Cea mai mare rată de vindecare: Conform statisticilor, procedura Mohs oferă o rată de vindecare remarcabilă de 99% pentru cazurile de cancer de piele care nu au fost tratate anterior și de 94% pentru cazurile care au recidivat după un tratament anterior.

  2. Rezultate precise: În cadrul procedurii, medicul anatomopatolog examinează microscopic marginile tumorii, asigurându-se că toate celulele canceroase sunt eliminate, în timp ce țesutul sănătos este păstrat în cea mai mare măsură posibilă. Aceasta contribuie la minimizarea cicatricilor și la obținerea unor rezultate estetice optime.

În concluzie, chirurgia Mohs reprezintă o alegere excelentă pentru tratarea cancerului de piele, oferind eficiență, precizie și o probabilitate ridicată de vindecare. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și să evaluați beneficiile acestei proceduri, în special în cazurile complexe sau în situațiile în care conservarea țesutului sănătos este esențială.

Scroll to Top