loader image

Chirurgia MOHS – cea mai avansată tehnică de micro-chirurgie din dermatologie

MOHS, cea mai avansată tehnică de micro-chirurgie din dermatologie

Orice leziune de pe suprafața pielii reprezintă un motiv întemeiat pentru a vă programa la un dermatolog. Aceasta este o precauție esențială, mai ales dacă sunteți expuși în mod frecvent radiațiilor solare. În cazul în care medicul dumneavoastră recomandă excizia leziunii și sunteți preocupat de aspectul fizic, ar trebui să luați în considerare metoda Mohs. Această tehnică chirurgicală revoluționară se caracterizează prin eliminarea cu un minimum de țesut sănătos, permițând astfel păstrarea aspectului estetic al pielii.

Mohs este considerată cea mai avansată tehnică de micro-chirurgie din dermatologie și a fost dezvoltată pentru a trata cu precizie leziunile cutanate, în special cele aflate în zone sensibile sau vizibile. Tehnica Mohs implică îndepărtarea succesivă a straturilor subțiri de țesut afectat și examinarea lor imediată sub microscop pentru a identifica și elimina complet celulele canceroase. Acest proces se repetă pas cu pas până când toate celulele canceroase sunt eliminate, asigurându-se că se păstrează cât mai mult țesut sănătos.

Unul dintre avantajele majore ale chirurgiei Mohs este precizia sa în eliminarea celulelor canceroase, ceea ce reduce semnificativ șansele de recidivă. De asemenea, această metodă minimizează pierderea de țesut sănătos, ceea ce poate duce la rezultate estetice superioare. Este important de menționat că chirurgia Mohs este adesea preferată pentru tratarea melanomului și a altor tipuri de cancer de piele cu risc crescut, deoarece asigură o eliminare mai completă a celulelor canceroase.

În concluzie, dacă sunteți preocupat de o leziune cutanată și vă îngrijorează aspectul estetic, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a utiliza chirurgia Mohs. Această tehnică avansată poate oferi rezultate excelente în tratamentul cancerului de piele și poate ajuta la menținerea frumuseții naturale a pielii dumneavoastră.

 

Scroll to Top