Toată lumea vrea să arate bine și să se simtă încrezătoare. Îngrijirea pielii este unul dintre cei mai importanți pași în realizarea acestui lucru. Iată primele sfaturi de îngrijire a pielii pentru o piele mai tânără și mai sănătoasă:
Folosiți cremă de protecție solară în fiecare zi (SPF 30 sau mai mare) pentru a vă proteja pielea de daunele radiațiilor solare și de îmbătrânirea prematură;
Dormiți cel puțin 5-6 ore în fiecare noapte;
Beți minim 8 pahare de apa zilnic;
Spălați-vă fața delicat de două ori pe zi (dimineața și seara);
Exfoliați regulat cu un produs blând, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare;
Evitați scruburile dure – acestea pot irita tipurile de piele sensibilă și pot provoca roșeață sau inflamație;
Aplicați hidratare după duș și înainte de culcare;
Evitați dușurile fierbinți;
Clătiți cu apă rece după bărbierit și folosiți o loțiune aftershave ce nu conține parfum, alcool.
Unul dintre cele mai importante lucruri de înțeles despre tipul tău de piele este diferența dintre pielea uscată, sensibilă și grasă. Primul pas pentru a vă înțelege tipul de ten este să vă dați seama ce înseamnă să aveți o piele grasă sau uscată. Tenurile uscate sunt de obicei marcate de strângere, descuamare și roșeață, în timp ce cele grase sunt de obicei marcate de o senzație grasă și de strălucire la suprafață. Pielea sensibilă este adesea mai predispusă la erupții.
De fiecare dată când întâmpinați o afecțiune la nivelul pielii, vizitați o clinică dermatologie cu medici specializați. Aceștia sunt cei mai în măsură să-ți ofere sfaturi despre îngrijirea pielii.
Doctor Cristina Cotruță, specialistul Clinicii Bine în dermatologie
Specialistul în diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, Cristina Cotruță, recomandă tututor persoanelor un consult de rutină anual, în special pentru verificarea alunițelor, care pot ascunde boli ale pielii. Medicul Cristina Cotruță a urmat numeroase cursuri de specialitate, dar și stagii practice, atât în România, cât și pe plan internațional. Experiența dobăndită o ajută să îndrume fiecare pacient spre rezultate.
O mare realizare a medicului Cotruță o reprezintă operarea cancerului pielii, prin tehnica Mohs, metoda pe care a studiat-o si practicat-o atat și în cadrul stagiilor pe care le-a făcut în Portugalia. Nu mulți medici pot opera această afecțiune a pielii, însă doctorul Cristina Cotruță a dorit să aprofundeze cele învățate, pentru ca pacienții să poată beneficia de un tratament optim pentru ei.
Există multe produse diferite pe care le puteți folosi pentru tipul de piele specific, dar cel mai bine este să vă consultați cu un dermatolog înainte de a face orice achiziție, deoarece acesta vă va putea oferi cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră specifice. Sănătatea și frumusețea pielii sunt un aspect important al vieții și în care merită să investești timp și bani. Pentru a profita la maximum de rutina ta de îngrijire a pielii, ar trebui să găsești un produs care să se potrivească nevoilor și stilului tău de viață.
Atunci când sănătatea este pusă în pericol, trebuie să apelăm doar la specialiștii care au înregistrat rezultate notabile de-a lungul experienței. Problemele cu pielea își vor găsi cu siguranță rezolvarea sub atenta supraveghere a medicului Cristina Cotruță de la Clinica Bine.
Ar putea sa te intereseze si:
Petele maronii, cunoscute și sub denumirea de pete pigmentare, pete de bătrânețe sau pete hepatice, sunt o problemă estetică frecvent întâlnită, ce afectează pielea multor persoane. Acestea apar din cauza…
Mai mult »
Chirurgia Mohs este o tehnică inovatoare și extrem de precisă utilizată în tratamentul cancerului de piele. Spre deosebire de alte metode, aceasta permite îndepărtarea completă a celulelor canceroase, protejând în…
Mai mult »
Iarna este perioada ideală pentru îngrijirea pielii, iar Clinica Bine oferă o gamă variată de tratamente adaptate nevoilor fiecărui pacient. Cu tehnologii avansate și specialiști dedicați, rezultatele sunt vizibile și…
Mai mult »
Pe măsură ce temperaturile scad, pielea devine vulnerabilă la efectele nocive ale frigului, vântului și aerului uscat din interior. Acești factori contribuie la pierderea apei din piele, cauzând deshidratare, senzație…
Mai mult »
Ridurile sunt semne naturale ale îmbătrânirii pielii, iar multe persoane le consideră o preocupare estetică majoră. Aceste linii și cute care apar pe față sunt rezultatul scăderii flexibilității și fermității…
Mai mult »
Acneea vulgară este o afecțiune dermatologică comună, care afectează un număr semnificativ de persoane, în special adolescenții, dar și adulții. Aceasta se caracterizează prin apariția leziunilor cutanate, inclusiv coșuri, puncte…
Mai mult »
Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) este una dintre cele mai avansate metode utilizate astăzi pentru regenerarea părului și combaterea căderii acestuia. Această procedură folosește plasma bogată în trombocite, extrasă din propriul…
Mai mult »
Acneea nu reprezintă doar o problemă temporară, ci poate lăsa urme vizibile pe piele, chiar și după ce leziunile s-au vindecat. Semnele și cicatricile post-acnee sunt frecvente și pot cauza…
Mai mult »
Eczema este un termen folosit pentru a descrie diverse afecțiuni ale pielii care au simptome comune, inclusiv roșeață, vezicule, cruste și modificări pigmentare. În majoritatea cazurilor, eczema este însoțită de…
Mai mult »
Dermatitele eczematiforme reprezintă un grup de afecțiuni dermatologice necontagioase, caracterizate prin inflamație cronică a pielii, care se manifestă prin erupții cutanate, înroșire și prurit (mâncărime). Aceste afecțiuni pot afecta persoane…
Mai mult »