loader image

Probleme cu vederea? Apelează la serviciile medicului oftalmolog Sînziana Istrate!

Trebuie să ne protejăm ochii și să consultăm un doctor oftalmolog de fiecare dată când întâmpinăm mici probleme cu aceste organe. Fiind extrem de importante, dar la fel de sensibile, ochii trebuie să fie analizați și tratați cu ajutorul unui medic cu multă experiență.

Clinica Bine are în componența echipei medici bine pregătiți care pot interveni în orice situație. Aici cu siguranță vei avea parte de serviciile pe care ți le dorești de la o clinică de top!

Importanța serviciilor și consultațiilor oftalmologice

Știai ca 80% din informațiile din jurul nostru le preluăm cu ajutorul ochiilor?

De aceea este foarte important să ne ducem la un consult oftalmologic, nu doar când este nevoie, ci și pentru a preveni anumite complicații ce pot sa apărea în viitor.

Pentru copii, povestea este puțin mai lungă. Și cum fiecare își dorește ce este mai bine pentru micuțul lor, te sfătuiesc să mergi cu el la un consult ori de cate ori este nevoie.

Vizita la medicul oftalmolog ar trebui sa fie efectuată de fiecare data când ni se pare că ceva este inneregulă, dar va fi obligatorie pentru vârstele de 3 și 4 ani, când este începutul cunoașterii: copilul va începe să colaboreze, începe să cunoască numerele sau anumite simboluri, mai exact va recunoaște o casă și ce este ea, o minge și cum se poate juca cu ea și așa mai departe.

Este momentul perfect în care medicul oftalmologic va testa acuitatea vizuală și motilitatea oculară pentru a se asigura că totul este în parametrii optimi pentru o vedere foarte bună.

Dacă se întâmplă să apară strabismul, va trebui să mergi cu piticul tău la medic în cel mai scurt timp, mai ales dacă se știe că părinții sau bunicii au avut probleme similare de vedere, fie ca vorbim despre strabism sau alte intervenții asupra ochiilor, deoarece acestea se pot moșteni. Prezentarea la medic într-un timp foarte scurt poate recupera vederea copilului pentru tot restul vieții.

La adolescenți si adulți, vizitele se pot realiza la un interval de 3 – 5 ani, deoarece dupa vârsta de 22 de ani se încetează procesul de creștere al organismului.

Doar că trebuie să ai în vedere locul de muncă, solicitarea ochilor pe tot parcursul zilei, dacă conduci sau nu conduci, munca în fața unui laptop sau calculator și așa mai departe.

Pentru cei ce deja au depășit vârsta de 40 de ani, posibilitatea de a apărea presbiopia, adică nevoia ochelarilor pentru citit este din ce în ce mai mare. De asemenea, este vârsta debutului problemelor serioase la ochi: glaucomul, bola fără simptome, care fără tratament poate duce la pierderea vederii. De aceea este indicat să se realizeze un control din 2 în 2 ani.

Sînziana Istrate – medic oftalmolog

Este persoana în care poți să ai încredere când vorbim despre sănătatea ochilor. Sînziana Istrate este medic oftalmolog ce are experiență în ortokeratologie.

Ortokeratologia este o procedură modernă ce are rolul de a corecta miopiile ușoare în timpul nopții, dar și cele moderate sau astigmatismul, ce necesită ajutorul unor lentil dure.

Este una dintre persoanele ce îți va asculta cu plăcere povestea și te va îndruma spre sănătate, astfel încât să nu mai încapă loc de neglijență în viața ta.

Scroll to Top