loader image

Probleme cu pielea? Clinica Bine, te poate ajuta!

Fiecare vizită pe care o vei efectua la un medic dermatolog, va juca un rol important în menținerea siguranței tale. Un medic specialist în dermatologie va verifica de fiecare dată starea de sănătate actuală a pielii tale.

Pielea este expusă mereu la factorii externi din jurul nostru, de aceea trebuie să îi acordăm o atenție deosebită pentru a evita sau a preveni anumite afecțiuni ale sale. Ține cont de faptul că este mai ușor să tratezi simptomele atâta timp cât sunt depistate mai devreme, decât să tratezi problema deja existentă, într-un stadiu destul de avansat.

Cu ce te poate ajuta un medic dermatolog?

Voi începe cu acneea. Este suferința pe care mulți o neglijăm, doar că primul lucru pe care ar trebui să-l facem, înainte de a aplica orice fel de tratament am fi auzit sau văzut, este de a efectua o vizită la medicul dermatolog. El va fi singurul care îți poate da o rețetă cât mai eficientă și potrivită pentru nevoile pe care le ai, în funcție de stadiul în care te afli.

Cancerul la piele este un subiect destul de delicat. Fiind destul de des întâlnit, dar greu de observat fără ochii unui specialist, nu ne putem diagnostica singuri acasă. Este recomandat să mergi la dermatolog o data pe an pentru o verificare completă a pielii, mai ales dacă te afli într-un grup de risc.

Mergi la medicul specialist mai ales când observi o modificare a formei, a dimensiunii și a culorii oricărei alunițe. Acestea pot fi cancerigene, mai ales dacă își modifică formele. Un doctor dermatolog poate să îți spună exact despre ce este vorba, iar dacă presupunerea a devenit realitate, tot el te va ajuta să îndepărtezi țesuturile suspecte, examinându-le la microscop, pentru o verificare mai amănunțită legată de existența celulelor canceroase.

Eczemele sunt afecțiuni cornice ale pielii, iar mâncărimile și iritațiile sunt caracteristice lor. Un medic dermatolog te poate ajuta să găsești cea mai bună modalitate de a trata eczemele printr-un tratament.

Deteriorarea pielii poate să includă chiar și îmbătrinirea acesteia. Un specialist îți va sugera produse sau modificări ale stilului de viață ce pot reduce expunerea la factorii dăunători din jurul nostru.

Nu uita că pielea este un indicator perfect ce poate să ne anunțe ce se întâmplă dedesubtul ei.

Cristina Cotruță – medic dermatovenerolog

Viitorul se află deja în celulele tale, ea doar te va ajuta să-l întreții corespunzător!

După o serie de cursuri, de specializări și stagii de practică, Cristina Cotruță s-a specilizat in dermatologie, fiind foarte pasionată de tot ceea ce înseamnă oncologie cutanată.

Așa că este prin puținii medici din România ce operează cancerul de piele folosind tehnica Mohs, metodă ce a desprins-o si practicat-o în cadrul stagiilor efectuate în Portugalia, cât și în Statele Unite.

Scroll to Top