Medicul oftalmolog Sînziana Istrate, cofondator al Clinicii Bine din Bucureşti: „Fără investiţii în aparatură de bună calitate nu mai poţi face medicină de top!”
♦ Am mers pe partea de creditare pe cât am putut de mult, începutul nu era uşor, aparatura este costisitoare, lucrurile dau roade bune acum.
În urmă cu un an şi jumătate medicul oftalmolog Sînziana Istrate punea bazele Clinicii Bine în Bucureşti alături de alţi doi medici prieteni, o clinică specializată în servicii medicale pe oftalmologie şi dermatologie.
„Din fericire oftalmologia merge mână în mână cu aparatură de diagnostic de înaltă calitate, nu putem face oftalmologie fără aparatură bună. Satisfacţia că ai reuşit să descoperi o boală înainte să devină gravă este mult mai mare, câştigi încrederea pacientului care este mulţumit astfel încât aparatura este indispensabilă. Fără o investiţie în aparatura de bună calitate nu mai poţi face medicină de top“, a spus medicul oftalmolog Sînziana Istrate, cofondator al Clinicii Bine din Bucureşti, la ZF Private Health. Clinica este specializată în oftalmologie şi dermatologie.
Ea mai spune că anul acesta a fost un an de recuperare a investiţiei iar până la final de an este estimată o cifră de afaceri 6 milioane de lei.
„Am mers pe partea de creditare pe cât am putut de mult, începutul nu era uşor, aparatura este costitisoare, lucrurile dau roade bune. Noi ne dorim să păstram calitatea, echipa este cea care va face toata diferenţa, sigur că ne dorim să ne extindem şi la a doua clinică“.
Clinica lucrează cu 22 de colaboratori în total pe oftalmologie şi dermatologie, „medici pe care îi cunoaştem, pe care i-am format, căutăm oameni similari cu noi, care să ne împărtăşească valorile de-a avea pacienţi multumiţi“.
Au investit în propria clinică pentru că astfel şi-au putut sigura condiţiile de lucru pe care şi le doreau.
„Toţi trei (fondatorii-n.red) eram cunoscuţi în domeniul nostru şi se aştepta să evoluăm pe plan privat, a fost ceea ce am putut aduce ca servicii private, în varianta de stat nu tot timpul avem aparatura de care avem nevoie. Ne lăudăm cu aparate pe care le avem doar noi pe partea de oftalmologie, Cristina Cotruţa (medic dermatolog şi unul din co-fondatori) este deja mono post în chirurgia Mohs, am adus tot ce s-a putut aduce nou de ultimă generaţie în ţară“, a spus ea.
Clinica acoperă o plajă largă pe proceduri medicale şi chirurgicale.
„Avem 200-300 de operaţii de cataractă pe lună, Cristina (medicul dermatolog) are mulţi pacienţi pe intervenţii chirugicale, 100 pe an, foarte complexe. Acoperim o largă plajă în varianta de dermatologie şi estetică şI oftalmologie. (…) Deja avem o mică extindere în partea de oftalmologie, ne gândim serios să creştem pentru viitor şi să lărgim echipa, specialităţile noastre permit să oferi servicii la care oricine poate avea acces“.
Cu investitiile potrivite se poate să aduci oftalmologia la nivel european, mondial, potrivit ei.
Legat de concurenţa de pe piaţa din Capitală ea mai spune că „este loc pentru toată lumea, nu putem absorbi toată cantitatea de pacienţi care prezintă probleme oftalmologice sau dermatologice”
Piaţa serviciilor medicale private a crescut în fiecare an şi a ajuns anul trecut pe clinici şi spitale la peste 11 miliarde de lei, potrivit datelor de la ONRC.
Business-ul clinicilor private continuă să fie înfloritor, afacerile companiilor care activează în acest domeniu (asistenţă medicală specializată, cod CAEN 8622) au ajuns anul trecut la 9,1 miliarde de lei (1,9 miliarde de euro), faţă de 7,2 miliarde de lei anul anterior, arată datele de la ONRC