loader image

De ce să alegi serviciile Clinicii Bine pentru dermatologie?

Cu toții vrem să ne menținem pielea sănătoasă și frumoasă. Și cel mai bun mod de a face acest lucru este să mergi la un dermatolog. Un doctor dermatolog este un medic specializat în tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, eczema și psoriazisul. Acesta vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea și aspectul pielii oferind sfaturi despre cum să vă îngrijiți pielea, cum să tratați anumite afecțiuni sau prin prescrierea de medicamente sau alte tratamente. Și dacă aveți întrebări despre îngrijirea pielii sau aveți nevoie de mai multe informații despre oricare dintre tratamentele pe care le oferă, ei vor fi bucuroși să vă răspundă cu răbdare și înțelegere.

Afecțiuni ale pielii care necesită atenția unui medic

Știm cu toții că, cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer, dar care sunt alte afecțiuni ale pielii care necesită îngrijire medicală? Cea mai frecventă afecțiune a pielii care necesită îngrijiri medicale este psoriazisul. Este o afecțiune inflamatorie cronică a epidermei și poate afecta persoane de orice vârstă. Alte afectiuni includ acneea, eczema si vitiligo. Psoriazisul face ca pete groase de piele rosie cu solzi argintii sa apara pe diferite parti ale corpului. Aceste zone perturbă pacientul prin mâncărime, durere și apar din cauza supraproducției de celule ale pielii.

Acneea este o afecțiune comună în care se formează coșuri pe față, piept, spate și chiar pe fese din cauza foliculilor de păr înfundați și a acumulării de bacterii pe suprafața pielii. Acneea poate fi tratată cu medicamente tipice, cum ar fi peroxidul de benzoil și acidul salicilic, sau prin spălarea pielii cu produse de curățare ușoare. Pentru cazurile severe de acnee care nu răspund la tratamentele fără prescripție medicală, un medic poate prescrie antibiotice sau pilule contraceptive și/sau alte tratamente hormonale.

Cum găsesc un dermatolog bun?

Un medic cu o experiență mare, Cristina Cotruță este un izvor nesecat de informații prețioase legate de piele și de afecțiunile acesteia. Debutând în carieră la Spitalul Militar Central din București, dr. Cotruță a urmat numeroase cursuri de specializare, unul dintre acestea fiind în Portugalia.

Unul dintre puținii medici din România care operează cancerul de piele, medicul Cristina Cotruță își dedică timpul diagnosticării și tratării numeroaselor afecțiuni ale pielii. Multitudinea cursurilor, împreună cu stagiile practice făcute, au contribuit la ceea ce dr. Cotruță este astăzi – un profesionist devotat meseriei pe care o are.

Este deosebit de important ca fiecare pacient să se prezinte la medic imediat ce sesizează schimbări neobișnuite ale pielii. Un control anual poate diagnostica și preveni numeroase boli ale celui mai mare organ – pielea. Nu trebuie să neglijăm nicio modificare apărută la nivelul pielii, iar prezentarea în cabinetul medicului conduce la ameliorarea simptomatologiei.

Alegerea medicului este o decizie pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate. Fiecare specialist te poate ajuta în rezolvarea anumitor probleme, dar cu cât alegerea se bazează pe o listă mai lungă de criterii, cu atât ai mai multe șanse să ajungi pe mâinile unui medic cu care să rezonezi și să înțelegi fiecare afecțiune cu care te confrunți.

Scroll to Top