loader image

Cum tratam Acneea

Acneea este una dintre cele mai supărătoare afecțiuni ale pielii care își face simțită prezența mai ales în adolescență. Se manifestă cu precădere în această perioadă pentru că atunci au loc o serie de schimbări hormonale. Acest lucru nu înseamnă că adulții nu se pot confrunta cu acnee. Este recomandat ca atunci când întâmpinăm o astfel de problemă să mergem la un medic dermatolog cu experiență care să ne recomande un tratament.

Metoda prin care tratăm acneea poate să difere de la o persoană la alta în funcție de mai multe criterii. Acneea este o inflamație care, în primă fază, nu este vizibilă pe piele. Imediat după ce sebumul este produs într-o cantitate foarte mare, această inflamație poate fi vizibilă și cu ochiul liber. Cu cât avem o relație mai strânsă cu un medic dermatolog de la o clinică de top, cu atât tratamentul va fi mai ușor.

Clinica noastra oferă servicii medicale dermatologice complexe și tratamente individualizate. Dr. Cristina Cotruță este specialistul care a reușit de-a lungul timpului să mulțumească un număr impresionant de pacienți. Confortul și experiența sunt două puncte tari ale Clinicii Bine, de aceea pacienții aleg să revină în această clinică. Sunt utilizate tratamente ultra moderne, iar aparatura este una de ultimă generație.

Tipuri de acnee și manifestările acestora

Glandele sebacee sunt cele care produc sebum. Atunci când aceste glande sunt închise, apar pe pielea noastră coșuri, puncte negre sau puncte albe. Toate acestea sunt deranjante pentru că ne oferă un aspect neplăcut, dar și o stare de disconfort.

  • Coșurile – Acestea sunt cele mai deranjante pentru că ies în evidență și sunt, de cele mai multe ori, dureroase. Roșeața lor și faptul că ies în relief sunt cel mai deranjant aspect.
  • Punctele negre – Nu sunt la fel de inconfortabile precum coșurile, dar nu sunt deloc plăcute pe tenul nostru. Sunt reprezentate prin zone mici ale pielii întunecate.
  • Punctele albe – Se manifestă precum punctele negre. Au în plus un capac alb în vârful leziunilor.

Dr. Cristina Cotruță de la Clinica Bine te poate ajuta să scapi de acnee!

Tratarea acneei trebuie privită cu maximă seriozitate. În cazul unei lipse totale de atenție, acneea poate deveni tot mai pronunțată. De asemenea, în lipsa unui tratament oferit de un dermatolog cu experiență, urmările acestei inflamații nu sunt deloc estetice pe tenul nostru.

Dr. Cristina Cotruță este medicul primar dermatovenerolog al Clinicii Bine, dar și membru fondator al acestei instituții medicale. Este un medic apreciat la noi în țară, dar și un partener de încredere al pacienților. Fiecare problemă este explicată de acest medic pe înțelesul fiecărui client, iar tratamentele sunt oferite doar în urma unei consultații amănunțite.

În cadrul unui consult la medicul dermatolog se vor întâmpla următoarele lucruri:

Va fi realizată o anamneză – Acest proces preede consultarea fișei medicale, a istoricului afecțiunilor dermatologice și analizarea simptomelor actuale. Este important ca medicul să-ți cunoască istoricul înainte de a-ți oferi un tratament.

Medicul va face un examen clinic – Cu ajutorul dermatoscopului vor fi analizate leziunile de la nivelul pielii.

Investigații amănunțite – Probele recoltate vor fi analizate la microscop, iar în urma acestei analize va fi pus un diagnostic.

Scroll to Top