Evită soarele cât de mult poți, în special în intervalul orar 11.00-15.00 când indicele UV este cel mai mare.
Bebelușii și copiii mici ar trebui ținuți departe de orice expunere la soare,
Cât timp te expui la soare, este recomandat să porți îmbrăcăminte care să te protejeze, pălării cu borul mare și ochelari de soare,
Aplicarea unei creme cu factor de protecție cu spectrul ridicat minim SPF 15 ar trebui să fie o parte a rutinei zilnice de îngrijire a pielii,
Aplică o cremă cu factor de protecție cu 20 de minute înainte să mergi afară și la fiecare 2 ore după. Crema cu factor de protecție nu ar trebui folosită pentru a extinde timpul pe care îl petreci la soare.
Verifică riguros orice schimbare a pielii ca aspect și/sau pigmentare, iar dacă ai nelămuriri, consultă imediat medicul dermatolog.
O variantă bună pentru a te menține sănătos și pentru a avea grija de pielea ta este să mergi la medicul dermatolog regulat pentru consult si tratament.
Ar putea sa te intereseze si:
La Clinica Bine, suntem mândri alături de echipa noastră, specializată în tratarea infecțiilor unghiilor, părului și pielii. Cu o vastă experiență și competență în domeniul dermatologiei, doctorul dermatolog Cristina Cotruță…
Mai mult »
Imagistica Reveal arată clar clientului care sunt problemele ce necesită rezolvare pentru a ajunge la aspectul dorit: daune cauzate de soare, pete maronii, zone roșii și multe altele. La Clinica…
Mai mult »
Ne mandrim cu faptul ca unul din fondatorii Clinicii Bine – Medic primar dermatovenerolog si doctor in științe medicale. Dr. Cristina Cotruta este si membru ASDS, fiind pionier în cercetarea…
Mai mult »
Cauterizarea este o procedură medicală prin care se distruge țesutul prin încălzire, fie prin aplicarea unui obiect fierbinte, fie prin curent electric, radiofrecvență sau laser. Procedura se folosește pentru a…
Mai mult »
Ce se intampla cu pielea noastra iarna? Pielea este invelisul corpului, interfata dintre mediul extern si cel intern. Ea ne protejeaza impotriva unor factori, precum: infectiile, traumatismele, temperaturile extreme. Intrucat…
Mai mult »
Pielea este organul cel mai expus la factorii climatologici și, în timp ce majoritatea dintre noi suntem conștienți de importanța de a acorda atenție îngrijirii din timpul lunilor în care…
Mai mult »
Acneea este cea mai frecventă tulburare a pielii la adolescenți și tineri și poate avea efecte negative asupra imaginii corpului și a stimei de sine. Între 10 și 20% dintre…
Mai mult »
Cancerul de piele este o afecțiune des întâlnită nu doar în România, ci și pe plan internațional. Există multe tipuri de cancer, dar trei sunt cele mai frecvente: carcinomul bazocelular,…
Mai mult »
Cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii Unele dintre cele mai frecvente boli ale pielii sunt cauzate de infecții, iar altele sunt rezultatul factorilor genetici combinați cu factorii de mediu. În…
Mai mult »
Există mituri conform cărora consumul de chipsuri, ciocolată sau pizza poate provoca acnee. Cu toate acestea, adevărul despre acnee este că apare de obicei din cauza unei schimbări la nivelului…
Mai mult »