loader image

Consultații oftalmologice pentru copii

Nu doar adulții au nevoie de consultații oftalmologice, iar această afirmație poate fi susținută de orice clinică oftalmologică din țară și nu numai. Fiecare copil trebuie să aibă o strânsă relație cu medicul oftalmolog pentru a evita problemele oculare care pot apărea încă de la o vârstă fragedă. Clinica Bine oferă astfel de consultații copiilor de toate vârstele, chiar și celor de doar câteva luni.

În mod normal, copilul trebuie verificat din punct de vedere oftalmologic încă din maternitate. Medicul neaonatolog este cel care se ocupă de astfel de consultații. Al doilea control ar trebui să se întâmple pe la 3 luni, iar apoi anual ar trebui să fie făcut câte un examen efectuat de medicul oftalmolog.

Aceste consultații sunt făcute doar în cazul în care copilul se comportă perfect normal, cu scopul de a evita anumite complicații. În anumite situații catalogate ca fiind speciale, vizitele la clinica oftalmologică ar trebui să fie mai dese. Copiii sunt predispuși la anumite afecțiuni oculare, mai ales dacă aceștia sunt prematuri sau dacă părinții sunt purtători de ochelari de vedere permanenți. De asemenea, atunci când părinții observă un comportament ciudat al copiilor, copilul trebuie condus la clinica Bine, acolo unde dr. Sînziana Istrate va oferi cele mai calitative servicii. Totul într-un cadru confortabil și cu ajutorul celei mai avansate tehnologii.

Oftalmologie pentru copii:
Cele mai întâlnite afecțiuni oculare în rândul celor mici

Sunt câteva afecțiuni oculare care sunt considerate ca fiind cele mai comune în rândul copiilor. Dintre acestea, am ales câteva pe care să le explicăm în următoarele rânduri:

  • Miopia

Fiind una dintre cele mai întâlnite afecțiuni oftalmologice întâlnite la copii, miopia cauzează formarea imaginii înaintea retinei. Pe înțelesul tuturor, acest lucru înseamnă că imaginea nu va fi una foarte clară atunci când cei mici vor să privească anumite obiecte aflate la o distanță mai mare.

Dacă cel mic are tendința de a se apropia foarte mult de telefon, tabletă sau televizor, cauza ar putea fi chiar această afecțiune oculară. Mai mult decât atât, durerile de cap și strângerea ochilor sunt alte două semne ale miopiei.

Dacă întâlniți aceste obieceiuri în comportamentul micuțului vostru, recomandarea clinicii Bine este să vă prezentați în cel mai scurt timp la un consult oftalmologic. Dr. Sînziana Istrate va analiza în detaliu ochii copilului și va oferi un diagnostic, apoi un tratament care să prevină complicațiile.

  • Astigmatismul

Specialiștii spun că 3 din 10 copii sunt afectați de astigmatism. Afecțiunea este reprezentată de forma modificată a globului ocular și de corneea ovală. Cel mic nu va putea vedea foarte clar nici obiectele aflate la o distanță mică, nici cele aflate la o distanță considerabilă.

Cel mic va acuza dureri de cap, va avea o poziție nenaturală a capului și va acuza disconfort la nivelul ochilor.

În clinica Bine veți găsi sprijinul de care aveți nevoie în aceste momente. Aici medicii vor folosi tehnologie avansată și tratamente moderne pentru ca ochii copilului vostru să fie sănătoși și perfect funcționali.

  • Hipermetropie

Imaginea este formată în spatele retinei în cazul persoanelor cu hipermetropie. Acest lucru nu le va permite copiilor să vadă clar obiectele aflate în apropiere. Obiectele de la distanță vor fi văzute clar.

Copilul va avea tendința de a clipi foarte des, de a-și freca ochii și va prezenta o sensibilitate crescută la lumină.

Scroll to Top