Nu doar adulții au nevoie de consultații oftalmologice, iar această afirmație poate fi susținută de orice clinică oftalmologică din țară și nu numai. Fiecare copil trebuie să aibă o strânsă relație cu medicul oftalmolog pentru a evita problemele oculare care pot apărea încă de la o vârstă fragedă. Clinica Bine oferă astfel de consultații copiilor de toate vârstele, chiar și celor de doar câteva luni.

În mod normal, copilul trebuie verificat din punct de vedere oftalmologic încă din maternitate. Medicul neaonatolog este cel care se ocupă de astfel de consultații. Al doilea control ar trebui să se întâmple pe la 3 luni, iar apoi anual ar trebui să fie făcut câte un examen efectuat de medicul oftalmolog.
Aceste consultații sunt făcute doar în cazul în care copilul se comportă perfect normal, cu scopul de a evita anumite complicații. În anumite situații catalogate ca fiind speciale, vizitele la clinica oftalmologică ar trebui să fie mai dese. Copiii sunt predispuși la anumite afecțiuni oculare, mai ales dacă aceștia sunt prematuri sau dacă părinții sunt purtători de ochelari de vedere permanenți. De asemenea, atunci când părinții observă un comportament ciudat al copiilor, copilul trebuie condus la clinica Bine, acolo unde dr. Sînziana Istrate va oferi cele mai calitative servicii. Totul într-un cadru confortabil și cu ajutorul celei mai avansate tehnologii.
Oftalmologie pentru copii:
Cele mai întâlnite afecțiuni oculare în rândul celor mici
Sunt câteva afecțiuni oculare care sunt considerate ca fiind cele mai comune în rândul copiilor. Dintre acestea, am ales câteva pe care să le explicăm în următoarele rânduri:
Fiind una dintre cele mai întâlnite afecțiuni oftalmologice întâlnite la copii, miopia cauzează formarea imaginii înaintea retinei. Pe înțelesul tuturor, acest lucru înseamnă că imaginea nu va fi una foarte clară atunci când cei mici vor să privească anumite obiecte aflate la o distanță mai mare.
Dacă cel mic are tendința de a se apropia foarte mult de telefon, tabletă sau televizor, cauza ar putea fi chiar această afecțiune oculară. Mai mult decât atât, durerile de cap și strângerea ochilor sunt alte două semne ale miopiei.
Dacă întâlniți aceste obieceiuri în comportamentul micuțului vostru, recomandarea clinicii Bine este să vă prezentați în cel mai scurt timp la un consult oftalmologic. Dr. Sînziana Istrate va analiza în detaliu ochii copilului și va oferi un diagnostic, apoi un tratament care să prevină complicațiile.
Specialiștii spun că 3 din 10 copii sunt afectați de astigmatism. Afecțiunea este reprezentată de forma modificată a globului ocular și de corneea ovală. Cel mic nu va putea vedea foarte clar nici obiectele aflate la o distanță mică, nici cele aflate la o distanță considerabilă.
Cel mic va acuza dureri de cap, va avea o poziție nenaturală a capului și va acuza disconfort la nivelul ochilor.
În clinica Bine veți găsi sprijinul de care aveți nevoie în aceste momente. Aici medicii vor folosi tehnologie avansată și tratamente moderne pentru ca ochii copilului vostru să fie sănătoși și perfect funcționali.
Imaginea este formată în spatele retinei în cazul persoanelor cu hipermetropie. Acest lucru nu le va permite copiilor să vadă clar obiectele aflate în apropiere. Obiectele de la distanță vor fi văzute clar.
Copilul va avea tendința de a clipi foarte des, de a-și freca ochii și va prezenta o sensibilitate crescută la lumină.
Ar putea sa te intereseze si:
Astigmatismul este o afectiune de vedere frecventa, care apare atunci cand corneea sau cristalinul ochiului are o forma neregulata, asemanatoare cu o elipsa, in loc sa fie perfect rotunda. Aceasta…
Mai mult »
Glaucomul este o afectiune oftalmologica progresiva, cronica si ireversibila, care afecteaza nervul optic si poate duce la pierderea definitiva a vederii daca nu este tratata corespunzator. Desi glaucomul nu se…
Mai mult »
Degenerescența maculară este una dintre cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice care afectează vederea centrală, având un impact major asupra activităților zilnice precum cititul, condusul sau recunoașterea fețelor. Deși nu conduce…
Mai mult »
Cât de importantă este vederea pentru activitățile de zi cu zi? Vederea joacă un rol esențial în percepția mediului înconjurător, în orientare și în desfășurarea activităților cotidiene. Majoritatea informațiilor procesate…
Mai mult »
Nevrita optică este o afecțiune serioasă care poate afecta vederea, dar ce se află în spatele inflamării nervului optic? Ce putem face pentru a preveni această problemă și cum identificăm…
Mai mult »
Cataracta reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice, caracterizată prin opacifierea progresivă a cristalinului, afectând astfel calitatea transmiterii imaginilor către retină. Această opacifiere împiedică lumina să fie focalizată corect,…
Mai mult »
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă dioptria +1 pe o prescripție pentru ochelari și dacă este un motiv de îngrijorare? Mulți oameni descoperă această valoare în urma unui consult oftalmologic de…
Mai mult »
Te-ai confruntat vreodată cu o senzație de arsură sau înțepătură la nivelul ochilor? Usturimea oculară poate fi un simptom trecător sau o problemă persistentă, afectând activitățile zilnice și confortul vizual.…
Mai mult »
Purtarea ochelarilor de vedere poate fi, în anumite situații, o adevărată provocare. Din fericire, lentilele de contact sunt o alternativă confortabilă care ajută la corectarea problemelor de vedere, oferindu-ți dioptria…
Mai mult »
Dezvoltarea vederii la copii este esențială pentru o creștere sănătoasă și succesul în activitățile zilnice și școlare. Unele afecțiuni oftalmologice pot apărea încă de la vârste fragede, iar identificarea timpurie…
Mai mult »