loader image

Consultatia oftalmologica

Consultatia oftalmologica este o vizita la medicul oftalmolog care poate include examinarea vederii, masurarea dioptriei, examinarea fondului de ochi, precum si teste pentru a determina daca exista probleme de vedere. Aceste teste pot include măsurarea acuității vizuale, testarea culorii, testarea câmpului vizual, testarea refracției, testarea glaucomului și alte teste. De asemenea, medicul oftalmolog poate recomanda tratament, cum ar fi purtarea ochelarilor sau lentile de contact, sau chiar o operație chirurgicală pentru a corecta anumite probleme de vedere.

Cum se desfasoara o consultatie oftalmologica?
1. In primul rand, medicul oftalmolog va face o istorie detaliata a pacientului si a simptomelor sale. Acest lucru poate include intrebari despre starea generala a sanatatii, istoricul medical si/sau familial al pacientului, precum si despre orice medicamente sau suplimente pe care pacientul le-ar putea lua.

2. Apoi, medicul oftalmolog poate examina structura ochilor si a sistemului vizual al pacientului, precum si a oricaror simptome. Acest lucru poate include examinarea pupilelor, a retinei, a globului ocular si a nervului optic.

3. Dupa aceea, medicul oftalmolog poate efectua teste pentru a determina acuitatea vizuala a pacientului, precum si pentru a verifica câmpul vizual si reflexele. Acestea sunt teste neinvazive si nu provoaca durere.

4. Pe baza rezultatelor obtinute, medicul oftalmolog va recomanda tratamentul adecvat pentru pacient, care poate include purtarea ochelarilor, lentile de contact sau chiar o interventie chirurgicala.

5. In cele din urma, medicul oftalmolog va face recomandari pentru a preveni problemele de vedere si va raspunde oricaror intrebari si ingrijorari ale pacientului.

Scroll to Top