loader image

Clinica de oftalmologie: Sfaturi pentru menținerea sănătății oculare

Ochii ne ajută să vedem lumea din jurul nostru și să ne îndeplinim sarcinile de zi cu zi. Dar, vederea poate fi afectată și de o serie de factori, cum ar fi vârsta, mediul, stilul de viață și genetica. Cea mai bună alimentație pentru vedere este cea care conține Vitamina A și C. Alimentele bogate in aceste vitamine sunt morcovii, cartofii dulci, varza si portocalele. Morcovii au o concentrație mare de beta-caroten, care se transformă în organism, în vitamina A.

Cartofii dulci conțin vitamina A, precum și alți nutrienți precum vitaminele C și B6. Varza este bogată în vitaminele A, C, K, E și ajuta la menținerea sănătății ochilor. În cele din urmă, portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C, ce contribuie la menținerea sănătoasă a vaselor de sânge care alimentează retina cu sânge oxigenat.

Cum să-ți protejezi ochii pentru a nu întâmpina afecțiuni oculare?

  • Purtați ochelari de soare când ieșiți afară, pentru a-i proteja de razele UV dăunătoare;

  • Beți apă în mod regulat pentru a preveni deshidratarea, ce poate duce la uscarea, mancărimi ale ochilor și dureri de cap;

  • Dormiți suficient pentru a putea arăta proaspăt și odihnit, ceea ce va reduce, de asemenea, oboseala și oboseala ochilor;

  • Evitați să vă uitați la ecrane mai mult de două ore pe zi, deoarece acestea emit lumină albastră care poate provoca dureri de cap, oboseala ochilor, ochi uscați și vedere încețoșată.

Prevenția poate face diferența

Este recomandat să ne prezentăm la medicul oftalmolog atunci când apare o vedere încețoșată, probleme în a distinge anumite culori, de aproape sau din departare, ochi uscați care pot deranja, lăcrimarea constantă a ochilor. Acestea sunt doar câteva dintre semnele care ne indică să mergem la un doctor oftalmolog, însă simptomele sunt diferite de la un individ la altul.

Dr. Sînziana Istrate de la Clinica Bine

Medicul oftalmolog Sînziana Istrate poate identifica problemele oculare, oferind un plan de tratament în funcție de patologie. Sînziana Istrate este specializată pe corectarea afecțiunilor oculare, de aceea nu puțini sunt cei care vin la ea pentru un consult. Este important ca pacientul să comunice absolut toată simptomatologia pe care o manifestă, pentru ca medicul să poată trata corespunzător afecțiunea.

Atenție la razele UV și la lumina generată de ecrane

În timpul zilei, trebuie să ne protejăm ochii de lumina dăunătoare. Pot apărea puncte oarbe și dureri de cap dacă nu purtăm ochelari de soare. În plus, ochelarii de soare sunt recomandați atunci când conduceți sau sunteți pasager într-o mașină. Pentru a menține o vedere sănătoasă, este bine să folosim ochelari de protecție împotriva luminii albastre, generată de calculator, telefon.

Vederea noastră este unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem. Este important să avem de ea și să ne asigurăm că este sănătoasă, prin efectuarea unui control oftalmologic anual. Atunci când întâmpinăm cea mai mică problemă cu vederea trebuie să vizităm un specialist care poate analiza situația și ne poate recomanda un tratament adecvat. Cu cât problemele sunt rezolvate mai prematur, cu atât tratamentul va fi mai ușor de administrat.

Scroll to Top